Zelfs IJsland is niet meer veilig!

2008
10.08

Icesave mijn schatje

IJsland. Ik zo in de waan dat het niet alleen het mooiste maar tevens ‘t veiligste stukje land op aarde was. Waar wereldvreemde ex-schakers helemaal niet vreemd gevonden werden en waar de Engelsen in de visoorlog moreel in de pan werden gewokt. Zie de huidige herkomst van de betere kabeljauwhaasjes bij Appie Heijn.

Vis, ik was altijd in de veronderstelling dat het voornaamste exportproduct was van Olaland. Dat ze daarmee het jaar wel rond konden maken. Voordat de plaatselijke jeugd in de donkere wintermaanden zich muzikaal begon te ontplooien, ook tot het genot van de plaatselijke jeugd hier.

Doch, de kredietcrisis is ook de oceaan overgestoken! Landsbanki de Fortis van daar, met een schattige dochteronderneming genaamd Icesave. Het is dat ze nu in zwaar weer zitten samen, want anders was ik spontaan op ‘r verliefd geworden. Al die kleurtjes in ‘t logo! Who cares about the height of the interest, just the rainbowcolors are interesting enough! Waarschijnlijk van paps overgenomen, want Banki klinkt toch verdacht veel op Afrikaans. Dus uiteindelijk gewoon Nederlands en de verklaring waarom ze nu…

Doch, ieder nadeel heb zijn voordeel. Ze waren al creatief in IJsland, maar nu ze op de centjes moeten letten mag er tuurlijk een onsje bij. Zum beispiel in de vorm van een nieuwe Ólafur Arnalds of een Björk. Sigur Rós weegt immers wel wat zwaarder dan een ons op de creatieve weegschaal.

BTW: ik las op teletekst dat de Kroon met een derde was gezakt in waarde ten opzichte van onze Euro. Biertjes kosten nu dus maar 5 euro in de lokale kroeg. Mijn god, trol en elfje, wie durft nu nog te beweren dat IJsland duur is?!

Bookmark and Share

Loved it? Dan is dit misschien ook iets voor jou:

  1. Het bos in gestuurd (0.385)
  2. Geert Wilders (0.337)
  3. Mag dat? (0.337)

Tags: ,
Gelezen: 4,593 keer gelezen

Your Reply

Gelezen: 4,593 keer gelezen