Pappie Lips

2012
07.18

Pappie Lips

Een naam van een rapper, een DJ, een act. Een act die ik binnenkort op zal voeren: manager van een project. Houdt deze Pappie kraantje in bedwang met behulp van mattie Luier. Een project met multi-culti trekjes. Zijn bruin-geel-witte productie belandt iedere dag samen met Luier in de emmer.

Doch het hoofdpodium is het streven, want de emmer staat backstage. Geef ik het project een duwtje naar voren. Houd ik hem staande als het moet. Brabbelt ie wat onsamenhangends, dan timmer ik het dicht met een beat en op de achtergrond een koor.

Een koor met een varia aan stemmen. Hoog, laag, bitterzoet. Zo’n project zagen ze niet eerder. Dankzij gewiekste marketing vergeten dat het project niet meer is dan een cover uit Pappie’s hoge hoed.

Een project dat geen naam mag hebben die een ieder snel vergeet. Zulu, Eljiro Conjo (kort weg EC) of Apoca moet het worden. Een artiestennaam die het gros van zijn concullega’s direct verbleekt. Mochten ze donkere dreads hebben, dan zijn die straks blonder dan de lokken van Pappie Lips.

Zoals een groot artiest betaamt neemt het project het met de klok niet te nauw. Staat ie voor de 5e in de agenda, maar hij kijkt wel wat ie doet. De fans niet te snel pleasen. Pas komen als echt iedereen op je wacht. Regel ik in het voorprogramma een ouderwetse Crööner. Rondt Marco Borsato het met één nummertje af. Trek allen een gepast blousje aan, want Marco bekent dan kleur. Puff Daddy wilde eerst ook nog komen, maar werd na zijn naamsverandering verplicht geschrapt.

Uiteindelijk is het project echter vrij om te kiezen. Zegt Pappie tegen een carriere als voetballer echt geen nee. Bereid ik hem al vroeg voor op de belangrijkste zaken van het voetballeven. Gooien we dartpijltjes naar de kinders, steken we vuurwerk af in bad en mocht ie op school goede cijfers halen dan vieren we dat met zijn sixpack en borstkas ontbloot.

Laat Evert ten Napel maar alvast warm draaien. We zijn er toch al ingetuimd. Voor de laatste keer zijn bingo. Met recht een passend slot. ‘En daar komen ze weer! Goeie genade! Een oorkaan van geluid! Comedy Capers-achtige taferelen. Dat kan er ook nog wel bij! Menneke, menneke. Als een duveltje uit een doosje. Die dekselse…’

‘Het zal nog lang onrustig blijven in huize Lips.’

Bookmark and Share

Loved it? Dan is dit misschien ook iets voor jou:

  1. Je komt elkaar tegen... (0.423)
  2. Mister Lips kust de week uit (0.331)
  3. Lang leve de grijze muis! (0.331)

Tags: ,
Gelezen: 5,984 keer gelezen

Your Reply

Gelezen: 5,984 keer gelezen