Ik ben er geweest!

2009
01.29

Port St Johns

Een bericht van eerder deze week. Herinneringen aan die baie lekkere tijd in Suid-Afrika. Doch ook het besef dat de dood immer op de loer ligt. Nu kan ik nog altijd zeggen dat ik in Port-St. Johns ben geweest, maar ik had er ook daadwerkelijk kunnen blijven. En dan bedoel ik niet vrijwillig!

In de Zuid-Afrikaanse badplaats Port St. Johns is gisteren een strandwacht om het leven gekomen toen hij werd aangevallen door een tijgerhaai. Er ontstond paniek op het strand omdat veel badgasten getuige waren van de gruwelijke dood van de 27-jarige Sikhanyiso Bagalizwe.

Doodgebeten
Een collega zag de aanval gebeuren en ging met een reddingsbootje naar de plek. Hij kwam echter te laat, want de haai had al een hand van het slachtoffer afgebeten en een groot stuk uit zijn onderlichaam. “Hij was al dood. Ik zag niets meer dan rood vlees en bloed op zijn lichaam”, vertelde zijn geschokte collega.

Tijgerhaai
Het is al de tweede keer in twee jaar tijd dat een strandwachter sterft na een aanval van een haai. De tijgerhaai is een van de gevaarlijkste haaiensoorten. Toch zijn aanvallen op mensen eerder zeldzaam. Tot twee jaar geleden waren in Port St. Johns zelfs nog nooit incidenten geregistreerd waarbij een haai een mens dodelijk verwondde.

Ik heb in die dagen dat ik er was overigens ook helemaal geen strandwachter gezien, dus ik betwijfel of het dodenaantal van slechts twee een juiste is. Overigens wel een mooie manier om dood te gaan. Staat naast het vallen en verdrinken in een waterval bovenaan mijn wensenlijstje. Helaas wordt het in het beste geval maar één van de twee opties. Doch hopelijk wel met de nodige Afrikaanse vertraging.

Bookmark and Share

Loved it? Dan is dit misschien ook iets voor jou:

  1. Biertje (0.500)
  2. Old colleagues never die... (0.500)
  3. We gaan weer naar huis! (0.500)

Tags:
Gelezen: 3,505 keer gelezen

Your Reply

Gelezen: 3,505 keer gelezen