Een beschaafd festival als toetje

2008
09.01

Kaizers Orchestra

De zomer is weer voorbij, nou ja in ieder geval de maand augustus. Wist je dat? De maand augustus met nog twee heerlijke dagen als toegift. Festivalonwaardige dagen trouwens zou ik zeggen, want tijdens de Beschaving viel geen druppel uit de lucht. De Beschaving was ook bij de weergoden toegeslagen zullen we maar zeggen.

Beschaafd was ook de toeloop. Geen 55.000 man dit maal. De mensenteller bleef steken op vijf duizend. Het aantal inwoners van een middelgrote stad in IJsland… Een middelgrote IJslandse stad met wel een bekende twitteraar onder de inwoners/festivalgangers.

Beschaafd was niet Babyshambles en dan vooral z’n voorman, als je de verhalen wilt geloven. Doch ik zelf was het ook niet, want na een paar nummers had ik ‘t wel gehoord. Beter gezegd: ik had ‘t nog niet gehoord. ‘T, waarvoor ik moest blijven. Onbeschaafd verliet ik ‘t tentje van Pete en zijn posse.

De thermoteller wist Lowlands dus wel te overtreffen. Dat gold tevens voor de bandkijkdichtheid. Band waarvan ik weer het meest genoot was een Noordse Combinatie, dit maal Kaizers Orchestra. Het wel weer een band was waarvan ik het materiaal al goed kende. Strak in het pak en materiaal met iets meer meezingmogelijkheden dan die andere Noordse Combinatie Sigur Ros, doch echt meebleren…

Meebleren met de enige band die ik in de herhaling zag zat er ook niet in. GEM heeft zich niet zo ver weten op te werken op de muzikale ladder dat er een torrentje van te trekken is. Hoogstens te vinden in een Culemborgse bieb of huiskamer vrees ik. ;-p

Daarom begin ik deze nieuwe week maar een download van een andere beschaafde artiest: Adam Green. Na Gogol Bordello weer een prettig gestoorde New Yorker die de hegemonie van Sigur Ros op mijn iPod mag aanvallen.

Bookmark and Share

Loved it? Dan is dit misschien ook iets voor jou:

  1. Cijfers waar muziek in zit (1.000)
  2. Sigur Ros: komend-functioneel-goddelijk-naakt (0.625)
  3. Lowlands, wist je dat? (0.625)

Tags: , ,
Gelezen: 3,903 keer gelezen

Your Reply

Gelezen: 3,903 keer gelezen